"Magyarország a csodák forrása" - Rejtett csodák

 

A videó a képre kattintva vagy az alábbi linken tekinthető meg:
https://www.facebook.com/csodasmagyarorszag/videos/2480273592253483/

 

Magyarné Derszib Eti festőművész akvarellkiállítása nyílt meg november 16-án, szombaton, 15.00 órakor a nagycenki Széchenyi-kastély kiállítótermében.

A Képek és epizódok – In memoriam Magyar Balázs elnevezésű tárlat a művésznő hű társának, művészi-szakmai pályája elkötelezett menedzserének, önzetlen segítőjének, első számú kritikusának és támogatójának alakját idézi fel. Magyarné Derszib Eti az alkotói korszakain vezeti végig az érdeklődőt a kiállított képeken keresztül.

A kiállítás december 22-ig tekinthető meg a Széchenyi István Emlékmúzeum (Nagycenk, Kiscenki u. 3.) nyitvatartási idejében, kedd-vasárnap 8-16 óra között.

 

BÁLVÁNYOSI NYÁRI SZABADEGYETEM ÉS DIÁKTÁBOR - TUSVÁNYOS

A Tusványoson, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Magyar Turisztikai Ügynökség sátrában dr. Papp György Bálint, az Eszterháza Központ Nonprofit Kft. cégvezetője és Korzenszky Tamás, a Lechner Nonprofit Kft. örökségvédelmi vezérigazgatói tanácsadója tartott előadást „Épített örökség” témakörben, „A kastélyok szerepe a turizmusban” címmel. Az élénk érdeklődéssel kísért teltházas/teltsátras előadás moderátora Bethlen Klára, a Magyar Turisztikai Ügynökség szakértője volt.

Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor részletes programja, egyéb tudnivalók itt.

További fotók itt tekinthetők meg.

A Magyar Tudomány Ünnepe és gróf Széchenyi István születésének évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a Széchényi-mauzóleumban. Megemlékező beszédet mondott Lovász László, az MTA elnöke. A beszédek után koszorúkat helyeztek el a gróf sírjánál.

Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

Történeti kertek, kastélyparkok napja Nagycenken.
 
Az érdeklődők a Széchenyi-kastély valamint a Hársfasor rendkívüli hangulatát, történetét, növény- és állatvilágát ismerhették meg a séták alkalmával, a legkisebbeket pedig a rendezvényhez kapcsolódó játszóház várta a kastélyban.
 
Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.